Una crítica argumentada del consum abusiu de medicaments i de la indústria que controla la nostra sanitat pública.Si vas a un centre de salut per a una consulta, molt probablement en sortiràs, com a mínim, amb una recepta. A Catalunya tres de cada deu persones prenen pastilles per dormir o per depressió; tres, omeoprazol; i dos, per al colesterol. Només durant el 2022 els metges espanyols van expedir més de 1.000 milions de receptes.
L'interès econòmic de la indústria ha situat els nivells de consum més enllà de les necessitats sanitàries, aprofitant-se de la fe -cega- que la societat té en la medicina, i alhora ha debilitat profundament la qualitat en cada una de les etapes per les quals passa la fabricació i l'aprovació dels medicaments.
Després de diverses dècades de treball en l'avaluació i el control de fàrmacs, el professor Laporte fa una exposició argumentada del que entén que és una societat sobremedicada i en conseqüència intoxicada. Un llibre divulgatiu que aprofundeix en la relació que tenim amb els fàrmacs i que aposta per acabar amb el consum acrític que en fem.